Mat, försvunna saker och så

Jag har försökt att blogga hela dagen men internet laggar, kanske beror det på det hemska vädret..! Jag har försökt att skriva flera gånger och lägga upp bilder på maten som vi ska ha med oss, vi kommer ta med egen mat, dels för att vi inte säkert kommer följa runtiner eftersom vi ska arbeta med väskorna och dels för hälsans skull- bakiteriefloran är inte att lita på. Så nu och ett tag framöver är det pulversoppa, soya/taco, risotto på påse, nyponsoppa och varma koppen som gäller. Risotto med saffran känns som lyx ändå! Naturdiet har jag köpt också (inte för diet utan extra). Ingrid har donerat en kokplatta som vi har med oss. Så vi kan ju alltid laga lite konserver eller så, spännande att se vad Afrika har att bjuda på i konserväg för en vegetarian. Fast frukt finns det ju alltid. Pannlampan som jag fick av Daniel i julklapp har varit spålöst borta i två dagar fast den var oupppackad och ingen rört den. Letat som en tok, hittade den nyss i en påse inne i en garderob där vi har pantflaskor..?! Förstå hur mycket jag letade innan jag hittade den där, i varenda låda, påse, väska, hylla ja alltså överallt!
På lördag 8.15 går planet från Östersund och 20.00 från Arlanda,
hel dag med väntan där alltså 11.25 Söndag, Accra!
 

RESFEBER!

Nu är det nära, overkligt nära alltså. Det känns inte som att det är om två dagar som vi åker. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att jag haft så lite tid till att planera. Saker blir ju sällan som man tänkt sig ändå, i vanliga fall brukar jag vara lite av ett planeringsfreak men till denna resa har jag inte kunnat det då jag vart tvungen att lägga all fokus på att klara staitsiken. Så jag började att packa igår och handlade bra att ha saker på apoteket (Kärnan i Östersund givetvis) för 770kr (fast då ingick ett extra paket med malaria profylax och det är dyrt!). Idag har jag vart i Järpen och packat med Ingrid. Vi får ha med oss 43kg var fördelat på 2 bagage, detta är från Östersund. Vi har mycket bra och roliga saker med oss, hopprep, tandborstar 100st, 170 t-shirtar, pennor 200st, papper (det finns inte ritpapper där), ute-yatzy och fiaspel för utebruk x2, klubbor, godis,ballonger, kläder, skor och en hel del sjukvårdsgrejor. Bland annat så har vi nålar olika storlekar och tråd för att sy igen sår, div nålar och sprutor som är bra vid vätskebrist osv, skalpeller, kompresser ja jag vet inte allt, detta har sjukvården i Jämtlands Län donerat. Tyvärr får vi nog inte plats med allt denna gång. Just nu har vi två fulla väskor á 23kg. Vi har försökt att packa så smart som möjligt, vi delar på de mesta av hygienartiklar och så för att spara vikt. Vi har med oss extremt lite kläder, i alla fall om man frågar mig. Jag ska tex, ha två par skor med, ett par sneakers som jag åker i samt ett par flip flop. För er som känner mig så förstår ni ju att så lite skor är det inte vanligt att jag reser med. Jag är övertygad om att den här resan kommer visa mig sidor hos mig själv jag inte visste fanns, som exempelvis att man kan resa med endast två par (egenligen 1par om flipflop ens räknas?!) skor när det finns andra att prioritera. Jag vet heller inte exakta datum för när jag kommer åka hem, så jag får ta fram is-i-magen-sidan, det är inte vanligt att den finns heller, ska bli skönt att bekanta sig med den. Nedan följer bilder från idag när vi skulle sortera och packa ihop oss. 
 
 
 

Glad Alla Hjärtans Dag!

Idag är en sån dag då det är lite extra vikigt att göra någon glad, eller kanske vara snäll. Eller varför inte ta tillfället att genom att vara snäll med någon annan också vara snäll mot dig själv. Det gjorde jag och min mamma Lena som skänkte en liten slant till barnhemmet idag. 
 
Gör någon glad, märk gärna ditt bidrag med ditt namn och "sowi".
 
 

"Time for Ghana"

Du har väl inte missat dessa tjejer?
www.timeforghana.se
 
(ber om ursäkt att jag inte lyckas lägga in länkar, måste träna på det...)
 
 
TREVLIG HELG!
 
 
 
 

Egen logga

Väskorna kommer också att förses med stiftelsens egna logga- "Make a difference". Vi har också bestämt att det bli svart foder i väskorna. Dom är så fina!
 
Ni har väl läst på sveg.se? 
"-Det började med en idé från Sophie Wiklander som är vår praktikant under några veckor berättar Elina Bergström. Hon härstammar från Järpen och studerar projektledning och folkhälsa på universitetet. Hon och ICA-handlaren Ingrid från Järpen kommer att åka ner till Ghana för att starta upp projektet och få fram sömmerskor i byn som kan sy upp ett antal åt oss, både Sophie och Ingrid brinner för det här och de kommer att göra ett bra arbete där nere förklarar Elina."
 
 
(bild lånad från Mikaela och sveg.se)

Nedräkingen har börjat!

Eftersom vi passerat den 2:a februari så har nedräkningen börjat på riktigt nu med mindre än 4 veckor kvar till avresa!
Jag har för första gången börjat "läsa på" innan jag åker någonstans så uppepå skolböckerna ligger nu Ghana-boken. 
Jag har varit på möte med Elina, Mikaela och Ingrid. Det var jättekul att träffas alla sammtidigt. Vi har pratat lite om att uppdatera designen, med svart innertyg och det kommer förhoppningsvis även en snygg logga på!
Jag kan ha gett en del som ville beställa lite oklara svar då vi från början bestämt ett tak för hur många vi skulle ta emot (det gick fort att nå), Men efter vägning, övervägning och lite mer planering finns det nu plats för några till (förhoppningsvis 100 totalt) !
Vill du ha en snygg väska, maila mig men var snabb för det är inte långt kvar till topptaket :)
[email protected]
 
(Bild lånad från Mikaela, Elina och jag)